?

2018年12月英語(yǔ)六級(jí)真題答案卷三作文

  For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay on how to balance job responsibilities and personal interests。 You should write at least 150 words but no more than 200 words。

  第一段:描述工作責(zé)任和個(gè)人興趣很難平衡的一個(gè)社會(huì)現(xiàn)象。

  第二段:進(jìn)行觀點(diǎn)的闡述。

  第三段:得出結(jié)論。

  Along with the development of society, more and more problems are brought to our attention; one of the most serious problems is how to reach the balance between job responsibilities and personal interests。 People have different attitudes towards the problem。

  It is generally agreed that job responsibilities has been playing an increasingly important role in our life, because we need to complete them to earn money for life。 But if people put too much time on work, their mental conditions will be damaged and suffer from kinds of diseases。 The sub health of workers has attracted extensive attention of the society, which can be found in TV programs, newspapers, university classes and many aspect of our everyday life。 Thus, in addition to work responsibility, people should develop personal interests using spare time。 Then, they could enjoy the life and get rest both physically and mentally。 However, if people invest too much time on personal interests, their career developments may be affected and lost opportunities for a better life。

  From what has been discussed above, we may safely draw the conclusions that people should focus on work responsibility during work time and develop personal interests on spare time。

  2018年12月英語(yǔ)六級(jí)真題答案卷三翻譯

  (1)中國(guó)越來(lái)越重視公共圖書(shū)館,并鼓勵(lì)人們充分加以利用。(2) 新近公布的統(tǒng)計(jì)數(shù)字表明,中國(guó)的公共圖書(shū)館數(shù)量在逐年增長(zhǎng)。(3) 許多圖書(shū)館通過(guò)翻新和擴(kuò)建,為讀者劍造了更為安靜、舒適的環(huán)境。 (4)大型公共圖書(shū)館不僅提供種類繁多的參考資料,而且定期舉辦講座、展覽等活動(dòng)。(5)近年來(lái),也出現(xiàn)了許多數(shù)字圖書(shū)館,從而節(jié) 省了存放圖書(shū)所需的空間。(6) -些圖書(shū)館還推出了自助服務(wù)系統(tǒng), 使讀者借書(shū)還書(shū)更加方便,進(jìn)一步滿足了讀者的需求。

  解析:

  邏輯重建:

  第五句是典型的無(wú)主句,應(yīng)該改寫為“許多數(shù)字圖書(shū)館在近年出現(xiàn)”,后面是結(jié)果狀語(yǔ),可以使用現(xiàn)在分詞短語(yǔ)。第六句中“使讀者借書(shū)還 書(shū)更加方便”的邏輯主語(yǔ)應(yīng)該是“數(shù)字圖書(shū)館”,所以可以使用定語(yǔ)從 句連接,“進(jìn)一步滿足......’’是明顯的結(jié)果狀語(yǔ),可以用現(xiàn)在分詞短語(yǔ)。

  詞匯:

  “翻新”是renovate,也可以用“重建”rebuild替代?!巴瞥觥到y(tǒng)”

  就是“裝備系統(tǒng)”,用be equipped with即可。

  參考答案:

  China attaches more and more importance to public libraries and encourage people to make full use of them. The newly publicized statistics demonstrate that the number of public libraries in China is increasing year by year. Many libraries, through renovation and expansion, have created a quieter and more comfortable environment for readers. Large public libraries not only provide a large variety of references but also hold activities like lectures and exhibitions. Many digital libraries have appeared in recent years, saving much space for keeping books. Some libraries are equipped with the self-service system, which brings more convenience to/facilitates book-borrowing and book-returning, thus satisfying the readers' demand further.

  2018年12月英語(yǔ)六級(jí)真題答案卷三閱讀

  第一篇:高等數(shù)學(xué)在美國(guó)的教育方法引起了美國(guó)教育界的爭(zhēng)論

   does the author say about ordinary Americans?

  答案:B -- They think math is a complex subject.

  47.What is the general complaint about America's math education according to Hacker?

  答案:A - America is not doing as well as China.

  48.What does Andrew Hacker's Numeracy 101 aim to do?

  答案:B-Enable students to make practical use of basic math.

  49.What does Maria Droujkova suggest math teachers do in class?

  答案:A - Make complex concepts easy to understand.

  50.What does Pamela Harris think should be the goal of math education?

  答案:C - To broaden Americans' perspectives on math.

  第二篇:機(jī)器人在護(hù)理老人方面有很大的貢獻(xiàn)

  51.What does the author say about Japan?

  答案:B - It takes the lead in providing robotic care.

  52.What do we learn about the robot Terajgio ?

  答案:C - It does not have much direct contact with patients.

  53.What are telepresence robots designed to do?

  答案:D - Facilitate communication between patients and doctors or family members.

  54..What is one special feature of the robot Actroid F?

  答案:A- It interacts with patients just like a human companion.

  55.What can we infer from the last paragraph?

  答案:C- Robots will not make nurses redundant.