提到英語(yǔ)四六級(jí),考生首先想要的就是閱讀,因?yàn)轭}量太大了,這就需要大家多多的備考,今天我們也為大家整理了英語(yǔ)六級(jí)考試閱讀備考試題,希望能夠?qū)Υ蠹矣兴鶐椭?/p>

  A subject which seems to have been insufficiently studied by doctors and psychologists is the influence ofgeography and climate on the psychological and physical health of mankind.There seems no doubt that the general character of the landscape, the relative length of day and night, and the climate must all play a big part in determining what kind of people we are.

  It is true that a few studies have been made.Where all the inhabitants of a particular area enjoy exceptionally good or bad health, scientists have butory factors such as the presence or absence of substances like iodine,fluoride,calcium, or iron in the water supply, or perhaps types of land thatprovide breeding places for pests like mosquitoes or rats.

  Moreover, we can all generalize about types of people we have met.Those living in countries .with long dark winters are apt to be less talkative and less vivacious than inhabitants of countries where the climateis more equable(穩(wěn)定的).And where the olive and the orange grow, there the inhabitants are cheerful talkative, and spontaneous.

  But these commonplace generalizations are inadequate: the influence: of climate and geography should be studied in depth. Do all mountain dwellers live to a ripe old age? Does the drinking of wine,rather than beer, result in a sunny and open temperament? Is the strength and height of one of the Kenyan tribes due to their habitual drinking of the blood of

  COws?

  We are not yet sure of the answers to ons, but let us hope that something of benefit to mankind may eventually result from such studies.

  練習(xí)題∶

  Choose correct answers to the question:

  1.The author's purpose of writing this passage is to___ readers to the scarcity of natural resources

   for more research on the influence of geographical environment

  uce different elements in character cultivation

   more attention to the health condition of mankind

  2.It can be inferred that proper amounts of iodine,fluoride and calcium can_. t people's physical health nce the quality of water supply provide breeding places for pests.

  D. strengthen a person' s character

  3.How does the author evaluate the generalizations of people'stypes in Para.3? A.Such generalizations help us judge the different characters of people we meet B.Such generalizations are not inclusive enough to draw aconvincing conclusion. C.Such generalizations prove that nature plays an important role in determining social habits.

  D.Such generalizations show that there are mainly twodifferent types of people on the planet.

  4.According to the passage,research into the influence of climate and geography should

  A. focus on unknown aspects

  B. be pursued on a larger scale

  C. be carried out among remote tribes

  D. go ahead in depth

  5.What do we know about the generalizations of people's type?

  A.People who like drinking wine tend to be optimistic.

  B.People who live in mountain areas tend to have a long life.

  C.People who live in areas with stable climate tend to be talkative and lively. D.People who like drinking cow blood tend to be strong and tall.答案解析 ∶

  1.【B】主旨大意題。本文一開(kāi)頭就提出∶關(guān)于地理環(huán)境對(duì)人的影響,研究得還不充分。接下來(lái)的每段開(kāi)頭句也都進(jìn)一步闡述這個(gè)觀點(diǎn),如第2段首句和第4段首句,結(jié)尾句又提出希望,所以正確答案為 B.選項(xiàng)C和D沒(méi)有全面概括環(huán)境和人兩方面的因素。選項(xiàng)A完全與文章無(wú)關(guān)。

  2.【A】推理判斷題。句中的good health與后面的contributory factors告訴讀者選項(xiàng)A是正確的。選項(xiàng)B中的the quality是無(wú)中生有。選項(xiàng)C中的provide breeding places for pests在文中的主語(yǔ)是 land。選項(xiàng)D中的character跟水中的礦物質(zhì)無(wú)關(guān)。

  3.【B】 觀點(diǎn)態(tài)度題。緊接第2段論證環(huán)境和健康的關(guān)系之后,第3段看似論述環(huán)境和個(gè)性的關(guān)系,舉了兩種比較典型的環(huán)境和性格特征的例子,但是,第4段第1句就把前面的表面現(xiàn)象給否定了,所以此題答案為B。其他三個(gè)選項(xiàng)立場(chǎng)都錯(cuò)了。

  4.【D】事實(shí)細(xì)節(jié)題。作者在第4段第1句破折號(hào)后指出應(yīng)對(duì)地理和氣候的影響進(jìn)行更深人的'研究,故選項(xiàng)D正確。

  5.【C】事實(shí)細(xì)節(jié)題。第3段第2句表明選項(xiàng)C正確。這兩段都提到了人的類(lèi)型的歸納,第3段中的歸納是正確的,而第4段中的歸納是有待考證的,因此,本題要依據(jù)第3段描述的類(lèi)型做出選擇。

  以上就是為大家整理的英語(yǔ)六級(jí)考試閱讀備考試題的相關(guān)內(nèi)容,希望能夠?qū)Υ蠹矣兴鶐椭?。六?jí)閱讀是占分比值最大的,在備考的時(shí)候要多做試題,這樣才能夠得到提升。